Neem voor verkoop en informatie
direct contact op met:

Bernheze Makelaars
Bernheze Makelaars
Sem Cornelissen
Bitswijk 10
Uden
t. 0413-243818
e. nieuwbouw@bernheze.nl
w. www.bernheze.nl
Makelaardij Ton van Lanen & Partner
Makelaardij Ton van Lanen & Partner
Mirjam van Lanen
Kerkstraat 6
Uden
t. 06-54756644 / 0413-250258
e. info@vanlanen.nl
w. vanlanen.nl
payoff
header
U bent hier: het project de groene ruiter

Wonen in de Groene Ruiter

Wonen in de Groene Ruiter Wonen in de Groene Ruiter Wonen in de Groene Ruiter Wonen in de Groene Ruiter Wonen in de Groene Ruiter Wonen in de Groene Ruiter Wonen in de Groene Ruiter Wonen in de Groene Ruiter Wonen in de Groene Ruiter
De Groene Ruiter bestaat uit 4 vrijstaande woningen en 22 twee-onder-een-kapwoningen in vier verschillende types en prijsklasses. De wijk is gasloos en ruim opgezet met veel natuurlijk groen en royale percelen. De architectuur biedt een statig beeld met tuitgevels, gedraaide kappen, franse balkons, markante raamkaders en fraaie metselwerkaccenten. Er is veel variatie in gevelbeelden en woningplattegronden, waardoor de woningen elk hun eigen identiteit hebben. Volop keus dus!
 
Bruine en beige gevelkleuren
Architect Anoul Bouwman van bureau Visser en Bouwman heeft voor de Groene Ruiter prachtige woningontwerpen gemaakt. De toepassing van verschillende gevelkleuren zorgt voor gevarieerde straten. Een combinatie van bruine en beige baksteen met een donkere plint, bijzondere voordeuren en speelse huisnummermarkeringen geven de wijk een uniek karakter. 
 
Hoofdrol voor groen
Door de speelse positionering van de kavels ontstaat een 'los' straatbeeld dat als het ware meandert tussen het natuurlijk groen, de wadi's en informele paden. Om het groene karakter te versterken is gekozen voor groene hagen en tuinafscheidingen als kavelbegrenzing. Parkeren gebeurt op eigen terrein en op centrale parkeerlocaties in de wijk. Dat zorgt voor weinig 'blik' op straat.
 
Dorpse landelijke sfeer
In plangebied de Ruiter vind je naast koopwoningen in verschillende types ook zelfbouwkavels en grondgebonden huurwoningen. De wijk voelt kleinschalig. Er heerst een landelijke/natuurlijke sfeer met veel variatie in woonbuurtjes en groenplekken. Dit gebeurt door de toepassing van robuuste groenstructuren die de wijk dooraderen en verbinden met het omliggende gebied. Er zijn mooie doorzichten naar het omringende landschap. Het landelijke karakter wordt versterkt door het toepassen van dorpse woningtypologieën in de vorm van hofjes, erven en bebouwingslinten.